Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Enstitümüz ile Enstitümüz bünyesinde görev yapan işçileri temsilen Türkiye Kooperatif, Ticaret ve Büro İşçileri Sendikası arasında 01.04.2023-31.03.2025 dönemine ilişkin Toplu Sözleşme, yapılan karşılıklı müzakereler neticesinde 2023-2025 dönemini kapsayan Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolüne uygun olarak düzenlenip imzalanmıştır.

Enstitümüz Kütüphane Gösteri Merkezi’nde düzenlenen imza töreni, Rektörümüz Sayın Prof.Dr. Yusuf BARAN’ın, Genel Sekreterimiz Barış ALAMDAR’ın , Yetkili Sendika Şube Başkanı, temsilcileri ve Enstitümüz  işçilerinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Törende toplu sözleşmeye ilişkin bir konuşma gerçekleştiren Rektörümüz, konuşmasında; emeğin, hakkın ve emeğin karşılığının kıymetini dile getirerek işçilerimizin vermiş olduğu hizmetin kampüsümüzdeki günlük hayatın işlerliğindeki önemine dikkat çekti. Yapılan sözleşme ile ücretlerdeki ve sosyal haklardaki iyileştirmeden duyduğu memnuniyeti de ifade eden Prof. Dr. Yusuf BARAN, işçilerimizin bu haklara ve işlerine dört elle sarılmasını, sorumluluk bilincinin ve gayretlerinin de artarak devam etmesini talep etti.

Türkiye Kooperatif, Ticaret ve Büro İşçileri Sendikası adına söz alan İzmir Şube Başkanı Ümit BAŞYAYLA ise sendikal çalışmalarda idaremiz ile çalışmanın memnuniyetini dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

İşyeri Sendika Temsilcilerinin de söz aldığı imza töreni imzaların atılmasının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

01.04.2023-31.03.2025 dönemine ilişkin Toplu Sözleşme’nin çalışanlarımıza ve İYTE’mize hayırlı olmasını dileriz.

Sözleşme metninin tamamına BU BAĞLANTIDAN ulaşabilirsiniz.