Akademik Personelin Görevlendirmeleri (2547/39.md.)

GÖREVLENDİRMELER

a) Kısa Süreli Görevlendirmeler (3 aya kadar-89 gün) :

1 haftaya kadar yolluksuz yevmiyesiz görevlendirmeler: DEKAN/ENSTİTÜ MÜDÜRÜ/YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ onayı ile gerçekleştirilir.

Gereken evraklar:

-Görevlendirme talebinden bulunan kişiye ait dilekçe

-Davet mektubu

-İlgili birim teklifi

-İlgili birim tarafından Personel Özlük Sistemine girilerek çıkarılacak Geçici Görev Onayı Formu.

15 günü aşan, yolluk-yevmiye verilmesini gerektiren, masrafların üniversite birimlerinden karşılanması gereken görevlendirmeler:

İlgili Birim Yönetim Kurulu Kararı ve REKTÖR onayı ile gerçekleştirilir.

Gereken evraklar:

Yukarıdaki evraklara ek olarak,

-Görevlendirme yurtdışı ise varsa bildiri özeti ve davet mektubu (ya da bildirinin sunulacağını gösteren program)

-İlgili Yönetim Kurulu Kararı

-Görevlendirme yurtdışı ise görev dönüşünden itibaren bir ay içinde faaliyet raporunun Personel Daire Başkanlığına gönderilmesi gerekmektedir.

b) Uzun Süreli Görevlendirmeler (3 aydan fazla – 1 yıla kadar)

-Öğretim üyelerinin maaşlı yurtdışı görevlendirme süresi 1 yılı aşamaz. Gerektiğinde bu süre maaşsız olarak 1 yıla kadar daha uzatılabilir. Devlet yükseköğretim kurumlarının öğretim üyesi kadrolarında en az 6 yıl çalışmış olma şartı aranır. Talebin “aylıksız olarak görevlendirme” olması halinde bu süre 2 yıldır.

-Görevlendirmenin gerekçesinin ar-ge niteliğinde olması şart olup talep edenin bunu belgelendirmesi gerekmektedir.

-Önceki uzun süreli görevlendirmesinden sonra 6 yıl aylıksız görevlendirme için ise 2 yıl süreyle devlet yükseköğretim kurumunun öğretim üyesi kadrosunda görev yapmış olmak gerekmektedir.

-Yükseköğretim Kurulu Akademik Hareketlilik Projesi kapsamında en az iki yarıyıl görevlendirilen öğretim elemanları için görevlendirmelerde aranacak hizmet yukarıda belirtilen sürelerin yarısı kadardır.

-Süreli atanan öğretim görevlileri yurtdışında kısa süreli görevlendirilebilirler. Sürekli atananlar diğer öğretim üyeleri gibidir.

-Araştırma görevlileri (33/a, 50/d), üniversitede en az 1 yıl görev yapmış olmak ve mecburi hizmet yüklenmek  şartıyla;

2547 sayılı Kanun’un 33/a maddesi uyarınca atanmış olanlar, yurtdışında kesintisiz olarak bir yıl, kısa süreliler ile birlikte azami iki yıl süreyle

2547 sayılı Kanun’un 50/d maddesi uyarınca atanmış olanlar ise mecburi hizmet şartını yerine getirecek kadar kadroda bulunabilmeleri gözetilerek yurtdışında aylıklı olarak altı aya kadar, kısa süreliler ile birlikte azami bir yıla kadar görevlendirilebilirler.

-Yurtiçi veya yurtdışı kurum ve kuruluşlardan burs sağlanması şartıyla doktora öğrenimini tamamlayıp Enstitümüzde en az iki yıl görev yapmış tüm akademisyenlerimiz bir yıl süre ile ücretsiz yurtdışında görevlendirilebilirler. Bu haktan tekrar yararlanmak isteyenlerin önceki görevlendirmelerinden dönüp göreve başlamalarının üzerine üç yıl görev yapmaları gerekmektedir.

Uzun ve kısa süreli görevlendirmelerde eklenmesi gereken evraklar:

– Kişinin Bölüm Başkanlığına-ilgili birime başvuru dilekçesi

– Bölüm Başkanlığının-ilgili birimin olumlu görüşü ve teklifi.

– İlgili kuruluştan alanına görevlendirme konusuna dair davet ya da kabul mektubu

-Yolluklu-yevmiyeli olarak düzenlenecek görevlendirmeler için ilgili birim Yönetim Kurulu kararı  Rektörlük Oluru İlgili birime üst yazı ile gönderilir.

NOT:1) Uzun süreli görevlendirmenin uzatılması, ilgili birim yönetim kurulunun önerisi üzerine Rektörce kararlaştırılır.

2) Hükümetlerarası kültür anlaşmaları ve üniversitelerin yurtdışı üniversitelerle yaptığı ve YÖK tarafından onaylanmış anlaşmalar gereğince yapılan yurtdışı görevlendirmeler bu sınırlara tabi değildir.