5620 Sayılı Kanun Kapsamında Çalıştırılan Geçici İşçi Statüsündeki İşçi Personelin Sürekli İşçi Kadrolarına Geçirilmesi Hakkında İlan

05.04.2023 tarih ve 32154 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7447 sayılı Kanun’un 14. maddesi ile 5620 sayılı Kanun’a eklenen EK MADDE 3 ile belirtilen “… kurum ve kuruluşlar tarafından çalıştırılan geçici işçiler; çalıştırıldıkları işyerlerinde geçirdiği hizmet süresi esas alınarak, bu işyerlerinde boş olan sürekli işçi kadrolarına geçirilir. Bu madde kapsamında geçici işçilerin geçişinin yapılabileceği sürekli işçi kadroları için aranan nitelikler ve boş kadro sayısı, en az bir ay önceden işyerinde ilan edilmek suretiyle duyurulur. hükmü uyarınca aşağıda yer alan sürekli işçi kadrolarına Enstitümüzde görev yapan geçici işçilerin geçirilme işlemleri başlatılacaktır.

Söz konusu Kanun maddesinden yaralanmak üzere aşağıda yer alan kadro niteliğini sağlayan Enstitümüz geçici işçilerinin 11.08.2023 tarihi mesai saati bitimine kadar Personel Daire Başkanlığına müracaat etmeleri hususu ilanen duyurulur.

 

Geçici İşçilerin Müracaat Edebilecekleri Sürekli İşçi Kadroları:

Kadro Unvanı Boş Kadro Sayısı
Kaloriferci                2