Öğretim Üyesi Kadrolarına Başvuru İşlemleri

Enstitümüz birimlerinde izinli bulunan öğretim üyesi kadrolarına ilişkin ilanlar,
2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu,
12/06/2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği”nin  ilgili maddeleri,
Enstitümüzün Minimum Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri ile İlgili Esasları ve
Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik hükümleri doğrultusunda alınan 27.08.2021 tarihli Senato Kararı uyarınca düzenlenir ve Resmi Gazete ile Enstitümüzün web sayfasında ilan edilir.

İlan şartlarını sağlayan adaylar başvurularını Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi (UBYS) aracılığı ile başvuru süresi içinde yapabilirler.

15 günlük ilan süresi sonunda adayların başvurularında belgeledikleri bilimsel eserleri, çalışmaları ve diğer tüm akademik faaliyetleri ilgili bölüm başkanı ve fakülte dekanlarından oluşan komisyon tarafından bir ön değerlendirmeye tabi tutulur. Ön değerlendirme formu aynı komisyon tarafından imzalanır.

Ön değerlendirme sonucunda başvuruları uygun bulunan adayların dosyaları Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca belirlenen jüriye gönderilir. Jüriler adaylar hakkında ayrı ayrı mütalaalarını profesör ve doçent kadroları için rektöre, doktor öğretim üyesi kadroları için ilgili Fakülte Dekanına bildirirler.

Profesör ve doçent kadroları için Enstitü Yönetim Kurulunun görüşü, doktor öğretim üyesi kadroları için ilgili Fakülte Yönetim Kurulunun görüşü alınır. Naklen atanacak olanlar için kurumları ile yazışmalar tamamlandıktan sonra, açıktan ve yeniden atanacaklar için ise arşiv araştırması işlemleri tamamlandıktan sonra atama yapılır.