DERS GÖREVLENDİRMESİ (2547 S.K. 40/A, 40/B, 40/C, 40/D MADDELERİ UYARINCA)

40-a Görevlendirmeleri:

Öğretim elemanları, haftalık ders yükünü dolduramadıkları takdirde, kendi üniversitelerinin diğer birimlerinde veya o şehirdeki yükseköğretim kurumlarında ders yükünü doldurmak üzere 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunun 40-a Maddesi uyarınca görevlendirilirler. (07/07/2011 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulunda alınan karar ile en fazla haftada 10 saat görevlendirilebilirler.)

40-b Görevlendirmeleri:

Öğretim elemanlarının kendi arzusu ve üniversitenin ihtiyaç duyması halinde, en az bir eğitim-öğretim yılı için 2547 Sayılı yükseköğretim Kanunun 40-b Maddesi uyarınca görevlendirilirler.

40-c Görevlendirmeleri:

Öğretim elemanları, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatına bağlı yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ihtiyacını karşılamak üzere adı geçen kurumlardan gelen teklif üzerine 2547 Sayılı yükseköğretim Kanunun 40-c Maddesi uyarınca görevlendirilirler.

40-d Görevlendirmeleri:

Öğretim elemanları, başka şehirlerdeki yükseköğretim kurumlarında ders vermek üzeree2547 Sayılı yükseköğretim Kanunun 40-d Maddesi uyarınca üzere görevlendirilirler.