Ortaokul ve Dengi, Lise ve Dengi Okul Sürelerinin Normal Öğrenim Süresinden Fazla Olması Halinde Terfi

Ortaöğretim mezunu olarak işe başlayacak olanların diplomalarında, ortaokul ve dengi, lise ve dengi okullarının normal öğrenim süresinden fazla olduğu veya orta öğretimleri sırasında hazırlık sınıfı okuduklarının belirtilmiş olması veya bu durumu belgelendirmeleri halinde, 657 sayılı Kanunun 36/A-6/b maddesi gereğince başarılı her öğretim yılı için giriş, derece ve kademelerine bir kademe ilerlemesi uygulanır. Bunlardan teknik öğretim mezunları meslekleri ile ilgili bir görevde çalışmaları halinde ayrıca bir kademe ilerlemesi daha verilerek görevlerine başlatılır.

Yükseköğretim mezunu olarak göreve başlayan ve ortaöğretim mezuniyetleri normal öğrenim süresinden fazla olanlar veya ortaöğretimleri sırasında hazırlık sınıfı okuyanlar söz konusu durumlarını belgeleyerek bir dilekçe ile Dairemiz Başkanlığına başvururlar.

Dilekçe ile ekli belge incelendikten sonra 657 sayılı Kanunun 36/A-6/b maddesi gereğince başarılı her öğrenim yılı için bir kademe ilerlemesi uygulanması için Rektörlük Oluru alınır. Onaylanan Rektörlük Oluru üst yazı ekinde Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı ile Maaş İşleri Şube Müdürlüğüne gönderilir. Özlük İşleri Programına işlenen kişinin yeni durumu Sosyal Güvenlik Kurumunun internet sitesinde yer alan Hizmet Takip Programına aktarılır ve personel listelerine kaydedilir. Değerlendirmeye esas evraklar kişinin özlük dosyasına kaldırılır.