KORUNMAYA MUHTAÇ ÇOCUKLARIN ATAMA İŞLEMLERİ

2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu’un Ek 1. maddesi uyarınca yerleştirme yapılacak yılın başındaki veriler esas alınarak Enstitümüz serbest memur kadroları ile sözleşmeli personel pozisyonları ve işçi kadro sayısının toplamının binde biri, bu madde kapsamında istihdam edilecekler için ayrılır. Devlet Personel Başkanlığı tarafından hak sahiplerinin istihdam edileceği toplam kadro sayıları Kurumumuz için tespit edilerek Şubat ayı sonuna kadar Enstitümüze bildirilir. Enstitümüz tarafından bildirilen bu kadroların merkez teşkilatı itibariyle dağıtımı yapılarak Nisan ayı sonuna kadar Devlet Personel Başkanlığına bildirilir. Bu Kanun kapsamında istihdam hakkından yararlanacak kişilerin yerleştirilmesinde, KPSS sonucuna göre yerleştirme ve kura sonucuna göre yerleştirme yöntemleri kullanılır. İşe yerleştirmede öncelik sırasıyla lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunlarına verilir. Bu madde kapsamına girenlerin yerleştirilmeleri; ortaöğrenim ve daha üst öğrenim mezunları için memur unvanlı kadrolara, diğer öğrenim mezunları için ise yardımcı hizmetler sınıfında yer alan kadrolara Devlet Personel Başkanlığınca yapılır veya yaptırılır. Yerleştirme sonuçları, yerleştirmeyi yapan kurumun internet sitesinde ilan edilir.

Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında Tanınan İstihdam Hakkını kullanmak İçin Yapılan sınav sonucunda Kurumumuza yerleştirilenler, Personel Daire Başkanlığı İdari Personel Özlük İşleri Şube Müdürlüğüne aşağıda belirtilen evraklarla birlikte süresi içinde başvurur.

KPSS Yerleştirme Sonuç Belgesi

-Mezuniyet Belgesi (Diploma-Geçiçi Mezuniyet Belgesi-Denklik Belgesi vs…) (Noter tasdikli fotokopisi veya aslı ile birlikte fotokopisi)

-Fotoğraf (4 adet)
-Eğer var ise ortaöğrenim esnasında hazırlık sınıfı okuduğunuza dair belge ve-veya YDS sınav sonucu (70 puan ve üzeri için)
-Kimlik Fotokopisi
-Adli sicil bilgileri, askerlik durumu, sağlık durumu, eğitim bilgileri ve daha önceki çalışmalarına ait bilgileri içeren atama başvuru formu (Birimimizden de temin edilebilmektedir.)

Kurumumuzda yerleştirme yapılan kadroya atama işlemleri için; Özlük İşleri Programından ilk önce kişilerin, devlet memurluğuna atanamayacakların isimlerinin yer aldığı sakıncalı personel listesinde olup olmadığı sorgulanır ve Programa kimlik bilgileri, eğitim bilgileri, kişisel bilgileri kaydedilir. Daha önce belirlenerek ilan edilen derece ile unvana uygun kadroya atamaları yapılır.

Atandıkları kişilere tebliğ edilerek aynı il içinde bulunanlara atama emirlerinin kendilerine tebliğ gününü, başka ilde olanların ise atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde işe başlamak zorunda oldukları bildirilir.

Göreve başlamak üzere kuruma gelen kişilere;

Mal Bildirim Formu (Bu belgenin doldurulması için “Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmelik“i inceleyiniz.)
Maaş Bilgi Giriş Formu doldurtulur.

Bu işlemlerden sonra Aile Yardım Beyannamesi doldurmak ve maaş hesabı açtırmak için gerekli işlemleri yapmak üzere Maaş İşleri Şube Müdürlüğüne, e-mail hesabı açtırmak için ise Bilgi İşlem Daire Başkanlığına, daha sonra ise görev yapacağı birime yönlendirilir.

Biriminden göreve başlama tarihinin bildirilmesi istenir. Göreve başlama tarihi atama onayı ile birlikte Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına ve Maaş İşleri Şube Müdürlüğüne bildirilir. Personelin kurum kimlik kartının çıkartılması için fotoğrafı ile kimlik bilgileri elektronik ortamda yetkili kişiye gönderilir. Kimlik kartı basıldıktan sonra ücretsiz olarak kişiye teslim edilir.

Atama ve göreve başlama işlemleri tamamlanan kişilerin Özlük İşleri Programına göreve başlama tarihleri ve görev birimleri kaydedilir. Sosyal Güvenlik Kurumunun ınternet sitesinden “Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi” düzenlenir ve çıktı alınır. Birimimiz tarafından kişiler için açılmış olan Özlük Dosyalarına bütün belgeler konulur.

Kişilerin göreve başlama tarihleri, atandıkları birim, kadro, unvan vb. bilgileri Devlet Personel Başkanlığı, Maliye Bakanlığının internet sitelerinde yer alan ilgili bölümlere, Hizmet Takip Programı ve Kurum listelerimizde ilgili yerlere işlenir.

Yerleştirmesi yapılan kadrolardan atama sonucu göreve başlatılan adaylara ilişkin bilgiler, göreve başlama tarihinden itibaren en geç bir ay içinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığına gönderilir. Ayrıca söz konusu maddede belirtilen haktan yararlanarak yerleştirilen ancak herhangi bir nedenle işten ayrılan personele ilişkin belirlenecek bilgiler işten ayrılmayı takip eden bir ay içinde, halen çalışmakta olanların bilgileri ise her yılın Mart ayı sonuna kadar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığına bildirilir.

İLGİLİ DİĞER HÜKÜMLER:

* Açıktan Atama İşlemleri (bkz. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu‘nun 36., 45., 48., 54., ve 165. maddeleri

2547 sayılı Kanun‘un 52/c maddesi ile

Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında Tanınan İstihdam Hakkının Kullanımına İlişkin Yönetmelik